Tähteä viidestä
(0 arviota)
Kuivaa file ja poista mahdolliset kalvot niin tarkoin kuin mahdollista. Murskaa pinjansiemenet joko käsin tai tehosekoittimen leikkuuterällä. Silppua myös tuore persilja. Sekoita siemenrouhe ja persiljasilppu keskenään.
Nosta file ison tuorekelmun päälle ja hiero lihan pintaan merisuolaa. Taputtele myös pinjansiemen-persiljaseos fileen pintaan kauttaaltaan.
Kääri file napakasti tuorekelmun sisään ja laita vielä toinen kelmu lihan ympärille varmistukseksi. Kääri paketti lopuksi folioon ja nosta pakastimeen 1-2 vuorokaudeksi.
Ota liha pakastimesta maustumisen jälkeen ja anna sen sulaa huoneenlämmössä n. puoli tuntia. Leikkaa kohmeisesta fileestä paperinohuita viipaleita ja tarjoile aidon lappilaisen ohrarieskan tai ruisleivän päällä esimerkiksi juhlien alkupalana.
Voit viimeistellä riimiporon myös sitruunavinegretillä, ruohosipulilla tai rucolalla.