Tähteä viidestä
(0 arviota)
Leivo aluksi pieniä ja pehmeitä vehnäsämpylöitä lempiohjeellasi. Aseta sämpyläpallot vuokaan siten, että ne paisuvat uunissa yhdeksi jättimäiseksi muhkuraiseksi vehnäsämpyläksi. Tässä kannattaa käyttää juurikin uunivuokaa pikemmin kuin peltiä. Nosta valmis sämpylävuoka jäähtymään siksi aikaa kun valmistelet täytteet.
Esilämmitä uuni 175°C asteeseen. Leikkaa pekonisiivut keskeltä poikki ja asettele ne uunipellille. Paista pekoneita muutaman minuutin ajan uunissa, mutta älä päästä niitä rapeiksi. Silppua sipulit ja kuullota ne pannulla kauniin kullanruskeiksi öljyssä.
Sulata voi kattilassa ja sekoita siihen sokeri sekä sinappi.
Irrottele sämpylät toisistaan ja halkaise ne, jonka jälkeen asettele ne takaisin vuokaan tai hieman erilleen uunipellille.
Pyyhkäise pullasudilla sämpylöiden pohjapuoliskoihin hieman voiseosta ja asettele sen päälle savunautaa, pekonia, cheddaria ja ohut siivu mozzarellaa. Laita sämpylöihin kannet päälle, sudi loput voiseoksesta sämpylöiden pintaan ja ripottele päälle siemeniä.
Paista uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.