Savuporo-kanapeet

Savuporo-kanapeet

Kauppalista

  • 1 pkt ruisvuokaleipää
  • Oliiviöljyä
  • 100 g Rönkä poron kylmäsavupaistisiivuja
  • 1 makea suippopaprika
  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • 1 tl dijon-sinappia
  • Nippu tuoretta persiljaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Savuporo-kanapeet

Kanapeet eli canapét ovat mainioita naposteltavia ja rentojen juhlien tuttua sormiruokaa. Pikkuruiset suolapalat sisältävät usein kokoaan suuremman makumaailman, jotta napostelu olisi erityisen mukavaa. On suositeltavaa, että valmistat juhliin tai illanistujaisiin useampia erilaisia kanapeita, jotta vieraat innostuisivat erilaisista makuyhdistelmistä. Vaikka savuporo-kanapeet ovatkin erityisen maukkaita, tulevat ne takuulla loppumaan kesken, sillä piparjuuren ja kylmäsavuporon yhdistelmä on vain niin lyömätön!

Valmistusohje

Sekoita keskenään majoneesi, sinappi ja raastettu piparjuuri. Laita yöksi jääkaappiin tekeytymään.

Lämmitä uuni 175°C asteeseen. Leikkaa vuokaleivästä n. 3x3 cm kokoisia neliöitä ilman leivän reunoja, tai käytä sopivan kokoista muottia saadaksesi n. 3 cm halkaisijaltaan olevia pyöreitä suupaloja. Asettele leipäpalat uunipellille ja voitele ne oliiviöljyllä. Paahda leipäpaloja uunissa n. 8 minuuttia ja nosta ne sen jälkeen jäähtymään.

Pyyhkäise jokaiselle leipäsiivulle n. teelusikallinen piparjuurimajoneesia. Leikkaa kylmäsavusiivut keskeltä halki ja rullaa siivut löyhiksi, leipäpalalle sopiviksi rulliksi. Asettele rullat majoneesin päälle.

Leikkaa suippopaprikasta ohuita renkaita ja asettele ne kylmäsavusiivujen päälle. Laita lopuksi koristeeksi persiljatupsu. Valmis!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)