Tähteä viidestä
(0 arviota)
Poista naudan etuselkä ja naudan hännät pakkauksista ja kuivaa lihojen pinnat. Pidä huoneenlämmössä n. puoli tuntia ennen kypsentämistä ja tee sillä välin muut valmistelut.
Kuori ja halkaise sipulit ja laita ne isoon valurautapataan. Leikkaa myös tomaatit lohkoiksi ja lisää ne sipuleiden joukkoon. Kuori valkosipulinkynnet, litistä ne veitsen lappeella ja heitä myös pataan muiden joukkoon.
Leikkaa etuselkä reiluiksi paloiksi ja ruskista ne paistinpannulla öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Tee sama naudan hännille ja siirrä ruskistetut lihat pataan. Lorauta lopuksi pannulle hieman vettä, etikka sekä tomaattipyree, kuumenna poreilevaksi ja kaavi maut pannun pohjasta veden sekaan. Kaada neste pataan lihojen päälle.
Lisää pataan laakerinlehdet, kanelitangot sekä pullollinen (0,7 l) punaviiniä. Kypsennä lihapataa kansi päällä 150°C asteisessa uunissa 4-5 tuntia, kunnes liha on erittäin mureaa. Seuraile nesteen määrää kypsennyksen aikana ja lisää tarvittaessa vettä.