Tähteä viidestä
(0 arviota)
Sweet chili -dippi on loistava kastike juurikin dippailuun, mutta sitä voi käyttää varsin hyvin myös lihan tai kalan glaseeraukseen uunissa matalalla lämmöllä tai grillin epäsuoralla lämmöllä. Koska kastikkeessa on melko paljon sokeria, tulee suoraa ja hyvin kuumaa lämpöä välttää, jotta sokeri ei pääse palamaan ja tuomaan ikävää kitkeryyttä. Siksi grillattavan lihan pintaan sivellään sweet chili -kastiketta vasta kypsennyksen lopussa, kun liha on siirretty epäsuoralle lämmölle.
Kokeile sweet chili -dippiä lihavartaiden kanssa tai pulled beefin kypsennyksessä viimeisen tunnin glaseerauksena, jolloin sokeri karamellisoituu ja tuo sopivan paahteista makeutta lihan joukkoon. Testaa rohkeasti myös uunilohen pinnalle, jolloin saat suljettua kalan pinnan makealla kastikkeella ja lopputulos on mehukkaampi.
Lisää kaikki ainekset vettä ja maissitärkkelystä lukuunottamatta pieneen kattilaan ja keitä tasaisella keskilämmöllä n. 10 minuuttia tai kunnes nesteen määrä on puolittunut. Muista sekoittaa kastiketta tasaisin väliajoin, jotta sokeri ei pala pohjaan.
Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Kastike suurustuu mukavan tahmeaksi. Kun kastike on jälleen kirkasta, maissitärkkelys on sekoittunut täydellisesti ja voit siirtää sweet chili -dipin tarjoiluastiaan tai säilykepurkkiin.
Kaada desinfioituun purkkiin tai käytä heti. Säilytä jääkaapissa. Etikan ja sokerin ansiosta kastike säilyy hyvänä kuukausia.
Kastike sopii erittäin mukavasti kaikkien grillattavien tai paistettavien lihojen kaveriksi, erityisesti tietysti aasialaisen ruoan rinnalle. Kokeile myös vaikkapa pororouhetoastin päällä tai Gyozien dipiksi. Myös kevät- ja kesäkääryleet ovat hyvin kiitollisia tästä dipistä!