Tähteä viidestä
(0 arviota)
Tsatsikin perusmaut, kuten minttu, valkosipuli ja sitruuna ovat läsnä tuhansissa karitsaresepteissä. Tämän vuoksi tsatsiki on omiaan juurikin Meri-Lapin Karitsan lisukkeeksi, mutta sitä voi käyttää monipuolisesti myös naudan, kanan, falafeleiden tai vaikkapa kalan lisukkeena. Tuoreet pitaleivät ovat loistava lisä murean karitsanlihan ja raikkaan tsatsikin rinnalle.
Kuori tuorekurkku ja raasta se makusi mukaan joko karkeaksi tai hienommaksi raasteeksi. Laita raaste siivilään ja laita muut ainekset kulhoon.
Jos et jaksa odottaa kurkun nesteen irtoamista itsekseen, voit painella raastetta käsin siivilässä, jolloin neste irtoaa paremmin. Voit myös laittaa raasteen puhtaan keittiöpyyhkeen sisään ja rutistaa raasteen pyyhkeen sisällä kuivaksi.
Lisää valutettu kurkkuraaste kulhoon ja sekoita hyvin.
Anna maustua jääkaapissa 2-12 tuntia ja tarjoile liharuokien lisukkeena!
VINKKI: voit kokeilla lisätä tsatsikiin tuoretta persiljaa tai tilliä, takaamme että toimii!