Lisäksi pizzan täytteet makusi mukaan
Tähteä viidestä
(0 arviota)
72 tunnin pizzataikinan ideana on, että taikina alkaa käydä hieman, mikä antaa sille paitsi täydellisen koostumuksen, myös ihanan, hapanleipämäisen maun! Suosittelemme taikinan valmistuksen apuvälineeksi keittiövaakaa, joka on jauhojen ym. annostelussa tarkempi kuin tilavuusmitta. Taikinan valmistaminen on helppoa, vaikeinta on odottaminen.
Sekoita teräs- tai lasikulhossa kuivat ainekset keskenään joko käsin tai puuhaarukalla. Lisää 8 dl kädenlämpöistä vettä vähitellen koko ajan sekoittaen. Jauhota työtaso pizzajauhoilla ja kaavi taikina kostutetuilla käsillä pöydälle. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan, kunnes kaikki jauhokokkareet ovat poissa.
Peitä kulho tuorekelmulla ja laita taikina huoneenlämpöön kohoamaan 24 tunniksi.
Jauhota työtaso jälleen ja työstä taikinasta 5-7 samankokoista palloa. Öljyä vaikkapa muffinssivuoka tai iso lasivuoka ja asettele taikinapallot riittävän suurin välein vuokaan. Peitä kelmulla ilmatiiviisti ja laita taikina jääkaappiin 48 tunniksi.
Kun alat valmistaa pizzojasi, ota taikina huoneenlämpöön n. tunti ennen paistamista, jotta taikinaa olisi helpompi käsitellä ja pizzaan tulisi ihanan ohut, rapea pohja.