Tähteä viidestä
(0 arviota)
Poronkäristys on kuulunut pohjoissuomalaiseen ruokapöytään jo ennen kuin ruokaa on pöytien ääressä täällä nautittu. Rönkä Aito Poronkäristys noudattaa lappilaista periaatetta, jonka mukaan ohueksi vuoltu käristys tehdään puhtaasta poronlihasta, parhaita osia käyttäen. Koska me olemme helpottaneet aidon poronkäristyksen valmistusta vuolemisen osalta, sinulle jää ainoastaan käristyksen kypsentäminen!
Kuumenna valurautapata tai paksupohjainen kattila kuumaksi. Lisää reilusti voita ja Rönkä Aito poronkäristys ja kypsennä kauttaaltaan ruskeaksi. Lisää suolaa sekä katajanmarjoja. Hauduta käristystä matalalla lämmöllä perunamuusin valmistamisen ajan (tai pidempään, mikäli haluat erityisen mureaa käristystä).
Kuori puikulaperunat ja keitä hiljalleen pehmeiksi, jotta saat niistä ihanan pehmeän muusin. Käytä muusiinkin reilusti voita, täysmaitoa sekä suolaa maun mukaan. Tarjoile puolukkahillon kera!
Jos haudutat käristystä pitkään, muista aina välillä tarkistaa nesteen määrä padassa, jotta käristys ei pääse kuivumaan. Lisää loraus vettä, mikäli lihat alkavat vaikuttaa liian kuivilta.
Katso myös muut käristysreseptimme, kuten huippusuosittu Perinteinen poronkäristys.