Tähteä viidestä
(0 arviota)
Kaada maito, sipuli ja mausteet kattilaan. Kuumenna maitoa keskilämmöllä niin, että se alkaa poreilla. Keitä hiljalleen n. 5 minuuttia, jotta mausteista ja sipulista irtoaa hyvin makua. Siivilöi maito kuumankestävään kulhoon tai kannuun ja heitä sipulit ym. siivilään jääneet mausteet pois.
Laita kattilaan nyt voi ja sulata se keskilämmöllä. Varo kuumentamasta voita liikaa, ettei se ruskistu ja näin ollen muuta kastikkeen väriä. Lisää voisulaan jauhot ja sekoita esimerkiksi puuhaarukalla voimakkaasti niin, että saat aikaiseksi tasaisen massan. Kaada joukkoon äsken siivilöimääsi maitoa vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Älä kaada kaikkea kerralla, jotta kastikkeesta tulisi tasaista. Jatka, kunnes kaikki maito on sekoitettu kastikkeeseen.
Keitä kastiketta hiljalleen vielä n. 5-10 minuuttia ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai rouhittua mustapippuria.