Tähteä viidestä
(0 arviota)
Paahda sämpylän puolikkaat ja ruskista savunautasiivuja kevyesti pannulla.
Keitä laakeassa kattilassa reilusti vettä, jotta kananmunat mahtuvat kypsymään. Riko kananmunat valmiiksi laseihin tai kahvikuppeihin, pidä keltuainen ehjänä.
Kun vesi kiehuu, lisää siihen etikka ja pienennä lämpöä niin, että vesi poreilee kevyesti kattilan pohjalla, mutta ei kiehu kovaa.
Pyöräytä lusikalla vettä muutama kierros niin että kattilaan syntyy pyörrettä. Tämä auttaa pitämään kananmunat paremmin kasassa. Sujauta kananmuna kerrallaan kahvikupista varovasti veteen ja tarkkaile, että keltuainen ei pääse hajoamaan. Kypsennä munia kuumassa vedessä 4 minuutin ajan.
Asettele kahdelle lautaselle sämpylän puolikas ja voitele se. Laita molempien puolikkaiden päälle kaksi siivua savunautaa ja nosta reikäkauhalla valutettu kananmuna suoraan kattilasta savunautasiivujen päälle.
Kaada kananmunan päälle hollandaisekastiketta (jonka reseptin löydät täältä) ja koristele iduilla tai persiljalla.
Lisukkeeksi halkaistut kirsikkatomaatit, tuoremehua ja hyvää kahvia!
VINKKI: hyvin usein benedictin munat tarjoillaan englantilaisten muffinien päällä. Niiden resepti löytyy puolestaan täältä!