Tähteä viidestä
(0 arviota)
Chilin säilöntä öljyyn on ikiaikainen tapa aasialaisissa ruokakulttuureissa, ja säilöntä tapahtuu usein kuivattamisen jälkeen, jolloin öljyyn saadaan uutettua myös muita makuja chilin lisäksi. Näin sen annostelu on helppoa ja käyttötavat ovat moninaisemmat.
Kuumenna öljy kasarissa hieman keskilämpöä korkeammalle tähtianiksen, kanelitangon, laakerinlehtien ja sichuaninpippureiden kanssa. Kun öljy alkaa kuplia, pienennä lämpöä hieman, jotta mausteet eivät pala ja muutu kitkerän makuisiksi. Jatka kuumentamista n. 30 minuuttia.
Anna öljyn jäähtyä hieman ja murskaa sillä välin kuivatut chilit suolan kera. Laita murskatut mausteet kuumuutta kestävään kulhoon.
Kaada öljy kasarista tiheän siivilän läpi chilihiutaleiden päälle, siivilöiden pippurit ja muut mausteet öljyn seasta.
Sekoita ja jätä jäähtymään. Kun öljy on jäähtynyt kokonaan, siirrä kannelliseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Öljy säilyy jopa 4-6 kuukautta oikein säilytettynä!
Annostele nuudeleiden, kastikkeiden ja salaattien päälle kun kaipaat hieman lisäpotkua!