Tähteä viidestä
(0 arviota)
Sekoita jauhot, hapanleipäjuuri, maito, hunaja, valkuainen sekä suola isossa kulhossa ja sekoita hyvin. Peitä kulho tuorekelmulla ja jätä taikina kohoamaan huoneenlämmössä 4-5 tunniksi.
Öljyä muffinssivuoka ja jauhota vuoka kevyesti joko vehnäjauhoilla tai maissijauhoilla. Lusikoi taikinaa muffinssivuokaan, täyttäen n. 1/4 kuoppien syvyydestä. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita vuoka jääkaappiin vähintään 12 tunniksi.
Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja öljyä se kevyesti. Nosta varovasti muffinssivuoasta kohonneet muffinit pannulle ja paista molemmin puolin, kunnes muffinit ovat kypsyneet läpi asti. Pinta saa olla hyvinkin ruskea!
Tarjoile lämpiminä makean hillon tai suolaisten täytteiden kera! Meidän suosikkimme on piparjuurituorejuustolla, naudan lämminsavupaistilla sekä paistetulla kananmunalla täytetyt muffinit!