Tähteä viidestä
(0 arviota)
Murskaa chilit tehosekoittimessa tai morttelissa hienoksi murskaksi, jotta chileistä irtoaa nestettä. Sekoita murskan joukkoon suolaa 1-1,5% chilien painosta ja kaavi seos puhtaaseen lasipurkkiin. Painele massa tiiviisti purkin pohjalle, jotta sinne ei jää ilmataskuja. Huolehdi samalla, että massan ja purkin kannen väliin jää parin sentin rako, sillä massa usein turpoaa hapattamisen aikana. Jos massassa ei ole juurikaan nestettä, voit lisätä vettä tilkan kerrallaan, jotta saat siitä riittävän kosteaa.
Sulje purkin kansi ja aseta se huoneenlämpöön. Jo yhdessä tai kahdessa päivässä massan pinnalle muodostuu liemi, joka peittää chilit ja estää massaa homehtumasta. Säilytä purkkia huoneenlämmössä viikon ajan ja raota kantta kerran päivässä, jotta purkkiin ei rakentuisi liikaa painetta.
Viikon jälkeen voit siirtää purkin viileämpään, kuten kellariin, mutta jos käytössäsi ei ole kylmätilaa, voit siirtää sen suoraan jääkaappiinkin vielä viikoksi tai kahdeksi. Tämän jälkeen massa on valmista käytettäväksi ruoanlaittoon!