Hatsapuri

Hatsapuri

Kauppalista

Taikina

  • 3 dl vettä
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 7-8 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 200 g fetajuustoa
  • 200 - 300 g mozzarellaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Hatsapuri

Valmista taikina hieman pizzataikinan tapaan: liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja öljy ja vaivaa jauhot taikinaan vähän kerrallaan, kunnes sinulla on pehmeä, mutta ei löysä taikina. Kun taikina alkaa irrota kulhon reunoilta, on se hyvä merkki. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna kohota 1-2 tuntia.

Lämmitä uuni 225°C asteeseen. Muotoile taikinasta jauhotetulla alustalla 4 taikinapalloa, joista työstät jälleen pizzan tapaan 4 pyöreähköä levyä. Jotta reunat kohoaisivat mukavasti, emme suosittele kaulimen käyttöä.

Muotoile levyistä taikinaveneitä rullaamalla reunoja sisäänpäin siten, että "veneen" päät ovat suipot. Kieräytä veneen kärjet pitkulaisiksi siten, että ne eivät pääse avautumaan uunissa. Lopputuloksen pitäisi olla n. puolet alkuperäisen levyn koosta. Peitä taikinaveneet liinalla ja valmista sillä välin täyte.

Murenna fetajuusto ja mozzarella kulhoon mahdollisimman pieniksi paloiksi. Voit myös kokeilla mozzarellaraastetta mozzarellapallojen sijasta. Lisää kulhoon jogurtti, kananmuna sekä murskattu valkosipulinkynsi ja sekoita.

Kun uuni on lämmin ja taikinaveneet hieman kohonneet, täytä veneet juustotäytteellä ja paista uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes taikinareunat alkavat ruskistua.

VINKKI: tässä vaiheessa voit ottaa hatsapurit uunista ja rikkoa jokaisen keskelle raa'an kananmunan. Laita hatsapurit takaisin uuniin ja kypsennä vielä, kunnes kananmuna on hyytynyt hieman mutta ei täysin kypsä.

Hatsapurit tarjoillaan kuumina ja täyte sekoitetaan usein haarukalla, jotta sitä olisi helpompi kaapia taikinareunojen avulla. Taita siis taikinaveneen päistä ja reunoista paloja, joilla kauhaiset ihanan pehmeää täytettä suuhusi! Voit halutessasi koristella hatsapurit persiljalla.

Hatsapurien kaveriksi suosittelemme lobiota tai chashushulia!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)