Tähteä viidestä
(0 arviota)
Poista naudan paistipala pakkauksesta ja kuivaa naudanlihan pinta talouspaperilla. Leikkaa lihasta n. 2-3 cm paksuja viipaleita lihassyiden mukaisesti ja pujota nyöri tai rautalanka lihaviipaleen paksumman pään läpi.
Ripusta lihat ulos kuivumaan rakennuksen pohjoisseinälle, sillä siellä aurinko ei pääse lämmittämään niitä liiaksi ja kevättuuli puhaltelee sopivasti lihojen välissä. Jätä sen vuoksi riittävät, n. 5-10 cm:n välit lihojen välille.
Kuivaliha kannattaa suojata verkolla, jotta eläimet eivät pääse niihin käsiksi. Sopiva kuivumisaika on 2-3 viikkoa ja ajankohta on parhaimmillaan silloin, kun vuorokauden ylin lämpötila on plussan puolella, mutta yöllä mennään vielä pakkasasteille.