Hirvimiehen lihapullakastike

Hirvimiehen lihapullakastike

Kauppalista

  • 50 g voita

  • 3 rkl vehnäjauhoja

  • 5 dl lihalientä

  • 2 dl kermaa

  • 1 rkl Worcestershire-kastiketta

  • 1 tl Dijon-sinappia

  • Suolaa

  • Mustapippuria

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Hirvimiehen lihapullakastike

Valmista hirvipyörykät tällä reseptillä.

Kuumenna paistinpannu korkealle keskilämmölle. Sulata voi pannulla ja lisää vehnäjauhot. Vispaa jauho-voiseosta kunnes se alkaa hieman ruskistua. Nyt ei tehdä ihan perinteistä ruskeakastiketta, joten väri saa jäädä vaaleamman ruskeaksi. Lisää joukkoon lihalientä aina vähän kerrallaan, jatkuvasti vispaten, jotta seoksen koostumus pysyy tasaisena ja jauhot eivät jää paakuiksi kastikkeen sekaan.

Lisää lopuksi kerma, Worcestershire-kastike ja sinappi ja sekoita. Nostele lihapullat kastikkeen joukkoon ja hauduta vielä keskilämmöllä, jotta kastike hieman paksuuntuu ja lihapulliin tarttuu mukavasti kastikkeen makua. Tarkista vielä maku ennen tarjoilua ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)