50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl lihalientä
2 dl kermaa
1 rkl Worcestershire-kastiketta
1 tl Dijon-sinappia
Suolaa
Mustapippuria
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Valmista hirvipyörykät tällä reseptillä.
Kuumenna paistinpannu korkealle keskilämmölle. Sulata voi pannulla ja lisää vehnäjauhot. Vispaa jauho-voiseosta kunnes se alkaa hieman ruskistua. Nyt ei tehdä ihan perinteistä ruskeakastiketta, joten väri saa jäädä vaaleamman ruskeaksi. Lisää joukkoon lihalientä aina vähän kerrallaan, jatkuvasti vispaten, jotta seoksen koostumus pysyy tasaisena ja jauhot eivät jää paakuiksi kastikkeen sekaan.
Lisää lopuksi kerma, Worcestershire-kastike ja sinappi ja sekoita. Nostele lihapullat kastikkeen joukkoon ja hauduta vielä keskilämmöllä, jotta kastike hieman paksuuntuu ja lihapulliin tarttuu mukavasti kastikkeen makua. Tarkista vielä maku ennen tarjoilua ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.