Tähteä viidestä
(0 arviota)
Jauhelihastroganoff on todella helppo, mutta silti upean herkullinen ja täyteläinen kastike, jonka kanssa voit nauttia niin keitetyt perunat, perunamuusin, pastan tai riisin. Stroganoff on slaavilaista ruokakulttuuria, mikä näkyy esimerkiksi sienten ja suolakurkkujen runsaassa käytössä. Voit hyvin korvata reseptin kerman smetanalla, jolloin kastikkeesta tulee vieläkin tuhdimpi. Samaan tapaan voit käyttää jauhelihan sijasta Rönkä Nautalastua, joka on valmiiksi ohueksi siivutettua, laadukasta naudanlihaa, joka ruskistuu nopeasti ja hautuu erittäin mureaksi sillä välin, kun valmistat stroganoffin lisukkeet.
Hienonna sipuli ja herkkusienet, ja kuumenna loraus rypsiöljyä paistinpannulla korkealle keskilämmölle. Ruskista ensin jauheliha lähes kypsäksi ja lisää sen jälkeen jauhelihan joukkoon sipulisilppu. Lisää lopuksi herkkusienet sekä murskatut valkosipulinkynnet ja jatka ruskistamista, kunnes sipulit pehmenevät ja sienet ovat kuullottuneet kunnolla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Jos perheen pienimmät ovat nirsoja sienten suhteen, hienonna sienet lähes jauhelihan koostumukseen, jolloin niitä ei edes huomaa kastikkeen joukosta. Jos taas haluat enemmän tekstuuria stroganoffiin, viipaloi sienet isoiksi siivuiksi ja ruskista sellaisinaan.
Kun seos on ruskistunut ja enimmät nesteet ovat haihtuneet pannulta, lisää tomaattipyree ja jatka kypsentämistä parin minuutin ajan. Tämä tekee tomaattipyreestä makeampaa. Heitä pannulle voinokare ja ripottele päälle vehnäjauhot. Sekoittele jatkuvasti, kunnes jauhot alkavat saada väriä (ruskeakastike ei ole tavoitteena, joten riittää kun jauhot ovat suurustuneet hieman ja muuttuneet kullankeltaisiksi).
Lisää pannulle lihaliemi, sinappi ja kerma. Kiehauta, ja jätä miedolle lämmölle poreilemaan n. 15-20 minuutiksi.
Kuutioi suolakurkku ja lisää kuutiot aivan loppuvaiheessa, kun lisukkeetkin alkavat olla valmiit.
Stroganoffin pinnalle sopivat hyvin hienonnettu persilja, babypinaatti tai rucola!
Kokeile myös perinteisempää stroganoffia tällä reseptillä.