Tähteä viidestä
(0 arviota)
Aasialaisen naudanlihakastikkeen A ja O on riittävän korkea lämpö, sekä makean, suolaisen ja happaman täydellinen tasapaino. Pilko kasvikset valmiiksi, sillä tämä ruoka valmistuu erittäin nopeasti! Toki on olemassa aasialaisia ruokia, joita haudutetaan pitkään, mutta hapanimelät kastikkeet eivät niihin kuulu, vaan ne valmistuvat samassa ajassa alusta loppuun kuin riisi kiehuu.
Oikein autenttista makuelämystä varten suosittelemme käyttämään jasmiiniriisiä. Jasmiiniriisi tulee huuhdella kylmällä vedellä niin monesti, että samea tärkkelysvesi irtoaa riisistä mahdollisimman hyvin, jolloin riisistä ei tule tahmeaa puuroa, vaan juuri sopivan tarttuvaa kuten ravintolassakin. Jasmiiniriisin keittäminen kattilassa tulee tehdä maltilla, mutta jos pidät riisistä ja aasialaisista ruoista hyvin paljon ja kokkaat niitä usein, riisinkeittimen hankinta voi olla hyvinkin kannattavaa. Niillä voi valmistaa jopa kokonaisia aterioita.
Käytitpä mitä riisiä hyvänsä, tärkein maku tulee kuitenkin kastikkeesta. Kuumenna siis wokkipannu ja tekaise autenttinen kastike käden käänteessä!
Ruskista naudan paistisuikaleet pannulla korkeassa lämpötilassa nopeasti. Nosta lihat lautaselle ja lisää pannulle tilkka öljyä.
Kuullota kasvikset öljyssä niin, että niihin jää purutuntumaa. Lisää fariinisokeri, soijakastike, riisiviinietikka ja lihaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Suurusta maissijauhosuurusteella ja sekoita koko ajan. Lisää lopuksi lihat kastikkeeseen ja keitä hiljalleen vielä 5-10 minuuttia niin, että lihat mureutuvat hieman lisää.
Tarjoile riisin kera.
Vinkki: voit tehdä samalla ohjeella kanakastikkeen vaihtamalla lihaliemen kanaliemeksi, tai kasvisversion korvaamalla lihaliemen kasvisliemellä!