Tähteä viidestä
(0 arviota)
Lindströmin pihvit ovat lounaslistojen ja kouluruokaloiden klassikko, jotka viehättävät paitsi pirteällä värityksellään, myös erinomaisella maullaan. Hieman hapan punajuuri tuo sopivaa tasapainoa jauhelihalle, mutta samalla myös hieman enemmän kasviksia lautaselle, ikään kuin varkain.
Ruotsista lähtöisin olevat Lindströmin pihvit muistuttavat lihamureketaikinaa, mutta selkeän eron tekee punajuuri ja runsaampi määrä sipulia. Lindströmin pihvien valmistaminen ei kuitenkaan ole lainkaan monimutkaista, vaikka niin saattaisi ajatellakin. Tarvitset vain laadukasta jauhelihaa, perusmausteet, sekä punajuuria ja kapriksia!
Valuta säilötty punajuuri ja hienonna se huolella. Voit myös raastaa punajuuren, jolloin saat hienojakoisemman massan aikaiseksi. Erottele kananmunan keltuaiset valkuaisista ja siirrä keltuaiset kulhoon yhdessä punajuuren, jauhelihan, hienonnettujen kapristen sekä mausteiden kanssa.
Sekoita ainekset keskenään ja muotoile massasta n. 1 cm paksuisia pihvejä. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle tai hieman kuumemmaksi, ja ruskista pihvejä öljyssä n. 3 minuuttia per puoli. Voit käyttää myös pikkulettupannua, jotta saat pihveistä kauniin symmetrisiä painelemalla ne lastalla pannun syvennyksiin.
Tarjoile perinteisen ruskeakastikkeen sekä perunoiden tai perunamuusin kera! Kokeile vaikkapa perunamuusien Cadillacia, jonka reseptin löydät täältä.