Tähteä viidestä
(0 arviota)
Kuumenna laakea paistokasari keskilämmölle ja lisää oliiviöljy. Silppua valkosipulinkynnet ja lisää ne kuumaan öljyyn. Sekoittele, mutta älä anna valkosipulin ruskistua.
Lisää säilötyt tomaatit ja huuhtele tölkit tilkalla vettä. Kaada myös vesi paistokasariin ja lisää kuivamausteet. Painele tomaatit rikki samalla kun kuumennat kastiketta. Tavoitteena on saada kastikkeesta melko tasainen, mutta pienet sattumat ovat toivottavia.
Kun kastike on kuplinut kevyesti n. 10 minuutin ajan, lisää kokonainen basilikanvarsi kastikkeen pinnalle ja anna sen tuoda makua kastikkeeseen n. 15 minuutin ajan. Jos kastike on liian paksua, lisää tilkka vettä. Jos se vaikuttaa liian juoksevalta, voit huoletta keittää kastiketta kokoon vielä hetken.
Valmis marinara säilyy ilmatiiviissä lasipurkissa 1-2 viikkoa ja sitä on kätevä käyttää pizzakastikkeena, pastakastikkeiden pohjana tai vaikkapa lämpimien voileipien kastikkeena!