Sienikastike
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Metsästäjän jauhelihapihvit ovat riistan rakastajien suosikkiruoka, sillä nimensä mukaisesti niihin käytetään riistalihaa, kuten hirveä, kaurista tai peuraa. Riistan vahva maku ei säikähdä taikinamassaakaan, jossa muna-maito-seos pehmentää makuja hieman, vaan säilyy tunnistettavana.
Taikinamassa auttaa myös vähärasvaisen hirvenlihan kosteuden säilymisessä, sillä kuten muutkin vähärasvaiset lihat, riistaliha voi kuivua mikäli sitä kypsennetään liiaksi.
Eikä metsästä saada pelkästään riistaa, vaan myös herkullisia sieniä ja lisukkeena toimivia puolukoita! Tämä resepti on suoranainen kunnianosoitus puhtaalle Suomen luonnolle ja sen tarjoamille ensiluokkaisille raaka-aineille.
Liota kuivattuja sieniä vedessä 30-60 minuuttia. Valmista sillä välin pihvimassa.
Kaada maito, muna ja leipäkuutiot kulhoon. Anna turvota 15-30 minuuttia, jonka jälkeen lisää seokseen mausteet sekä jauheliha. Muotoile pihveiksi ja kuumenna paistinpannu keskilämmölle.
Paista pihvit voissa n. 4 minuuttia per puoli, paksuudesta riippuen. Nosta valmiit pihvit folion sisään vetäytymään.
Kuumenna paistokasari keskilämmölle ja lisää voi. Kuullota sipulisilppua muutaman minuutin ajan ja lisää sen jälkeen valutetut sienet pannulle. Jatka kuullottamista, kunnes neste on haihtunut. Lisää kerma ja mausteet ja anna kastikkeen poreilla liedellä, kunnes se on paksuuntunut sopivasti.
Tarjoile pihvit kastikkeen sekä perunoiden kera, puolukkahilloa unohtamatta!