Tähteä viidestä
(0 arviota)
Valmistele ensin lihat: sekoita kulhossa valkosipulisuikaleet, 2 tl soijakastiketta, maissitärkkelys sekä 1 tl öljyä. Jätä marinoitumaan hetkeksi.
Sekoita toisessa astiassa kuuma vesi, ripaus sokeria, seesamiöljy, 2 tl soijakastiketta, valkopippuri sekä hieman suolaa. Tämä on kastike, jonka lisäät riisin joukkoon, joten se on hyvä olla valmiina!
Riko kananmunat kuppiin ja vatkaa niiden rakenne rikki. Kuumenna wokkipannu keskilämmölle ja lisää pannulle öljyä. Paista kananmunista hienojakoinen munakokkeli wokkipannussa ja nosta munakokkeli sivuun.
Nosta wokin lämpötilaa korkeaksi, jotta öljy alkaa hieman savuta. Nostele lihat reikäkauhalla wokkiin ja ruskista ne nopeasti, tarvittaessa kahdessa erässä. Nosta sitten myös ruskistetut lihat sivuun ja pienennä wokin lämpötilaa takaisin keskitasolle.
Kuullota silputtu sipuli wokkipannussa öljyssä, lisää riisi ja irrottele sitä paistolastalla tai haarukalla, jotta se ei jää paakuiksi. Kun riisi on lämmintä, lisää aiemmin tekemäsi kastike ja sekoita, kunnes riisi on höyryävän kuumaa. Sekoita joukkoon ruskistetut lihasuikaleet, herneet sekä munakokkeli ja lorauta joukkoon riisiviinietikkaa. Kuumenna vielä parin minuutin ajan, maista ja lisää halutessasi soijakastiketta.
Kauho paistettua riisiä kulhoihin ja painele tiiviiksi. Kumoa kulho lautaselle, jotta riisistä muodostuu kaunis keko lautaselle. Silppua pinnalle kevätsipulin varsia ja tarjoile chiliöljyn kera!