Poropihvit tikkuperunoilla

Poropihvit tikkuperunoilla

Kauppalista

  • Rönkä Poron ulkofileestä leikatut pihvit TAI 2 kpl Rönkä Poron ulkofilepihvi
  • 4 isoa perunaa
  • Uppopaistamiseen tarkoitettua öljyä

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 250 g sieniä (keltavahveroita tai herkkusieniä)
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl tomaattipyrettä
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 2 rkl brandya
  • 2 dl lihalientä
  • 4 rkl smetanaa
  • Kourallinen tuoretta persiljaa silputtuna
  • Suolaa
  • Pippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Poropihvit tikkuperunoilla

Aloita kastikkeesta: kuumenna 1 rkl voita paistinpannulla miedolla lämmöllä ja lisää silputtu sipuli. Kuullota sipuli kunnolla ja lisää sen jälkeen myös murskattu valkosipuli sekä viipaloidut sienet. Nosta lämpöä hieman ja jatka ruskistamista, kunnes neste on haihtunut pannulta.

Kaada paksupohjaiseen kattilaan tai paistokasariin runsaasti öljyä, jotta perunat mahtuvat kypsymään. Leikkaa perunoista pitkiä, ohuita suikaleita ja huuhtele ne lävikössä. Kuivaa suikaleet ennen kypsentämistä.

Laita perunatikut reikäkauhan avulla kattilaan ja kypsennä niitä useammassa erässä 3-5 minuuttia kerrallaan. Nostele kypsennetyt perunat talouspaperin päälle kuivumaan. Jätä öljy vielä kuumaksi sillä välin kun valmistelet seuraavat vaiheet.

Lisää kastikkeen sekaan paprikajauhe, tomaattipyre ja jauhot, sekoita ja kypsennä parin minuutin ajan ja lisää seuraavaksi brandy. Keitä parin minuutin ajan, jotta alkoholi haihtuu. Lisää lopuksi lihaliemi ja jätä hautumaan, kunnes kastike on vetäytynyt puoleen.

Paista sillä välin poronlihapihvit haluttuun kypsyysasteeseen. Voit myös paistaa poronfileen kokonaisena, mutta ota silloin huomioon kypsennysaika muita osia valmistellessasi. Rönkä Poron ulkofilepihviä käytettäessä suosittelemme paistamaan ne kokonaisina. Mausta ainoastaan suolalla ja pippurilla.

Paista lopuksi perunoita vielä toistamiseen, jotta niistä tulee herkullisen rapeita. Nosta uudelleen kuivumaan paperin päälle, mausta suolalla.

Lisää kastikkeeseen smetana ja silputtu persilja, sekoita hyvin ja tarjoile höyryävien poronlihapihvien (tai jos paistoit fileet kokonaisina, siivutettujen poron ulkofilepihvien) sekä rapsakoiden tikkuperunoiden kera!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)