1,5 kg Rönkä Naudan sisäpaistia
2,5 dl pilkottua sipulia
2,5 dl pilkottua bataattia
3 valkosipulin kynttä murskattuna
5 punaista chiliä silputtuna
1,5 dl olutta
1 dl ruokaöljyä
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
4 rkl viinietikkaa
3 rkl kosher suolaa
1 tl jauhettua inkivääriä
½ tl kanelia
½ tl kurkumaa
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Silppua sipulit ja chili, ja pilko bataatti pieniksi, n. 2x2 cm paloiksi. Kuumenna kattila tai paistokasari keskilämmölle, lisää öljyä ja hauduta kasviksia muutaman minuutin ajan. Lisää mausteet sekä olut ja jaksa kypsentämistä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää lopuksi viinietikka ja nosta kattila liedeltä. Anna jäähtyä.
Leikkaa lihasta ohuita, pihvimäisiä siivuja ja laita ne isoon kulhoon marinadin kanssa. Kääntele lihoja kunnes ne ovat hyvin marinadin peitossa. Laita kulho jääkaappiin ja anna maustua 6 tuntia tai jopa yön yli.
Lämmitä uuni 170°C asteeseen ja laita lihat väljästi uunipellille TAI ripusta ne rautalangalla ylimmälle tasolle ripustettuun uuniritilään roikkumaan (laita uunin pohjalle uunipelti, jotta lihoista valuva neste valuu siihen eikä uunisi pohjalle) ja paista lihoja 3-4 tuntia tai kunnes lihat ovat täysin kuivuneet.
Jäähdytä lihat ja säilö ne ilmatiiviisti pakastuspusseihin tai vakuumiin. Loistava retkieväs säilyy pakastettuna useamman kuukauden!