Tähteä viidestä
(0 arviota)
Pannupihvi on etenkin lounasravintoloista tuttu klassikko, mutta monikaan ei tiedä mitä kaikkea tavalliselta jauhelihapihviltä näyttävät pihvi sisältääkään. Anjovisfileet sekä muskottipähkinä antavat niin pienen (mutta tärkeän) makuvivahteen pannupihviin, että syöjän on vaikea tunnistaa makua suoraan, mutta herkulliselta se joka tapauksessa maistuu!
Turvota ensin pankojauhot (tai korppujauhot) maidossa n. puolen tunnin ajan. Esilämmitä myös uuni 200°C asteeseen. Silppua sipuli ja anjovisfileet. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja muotoile siitä neljä n. 3 cm paksuista pihviä.
Kuumenna valurautapannu keskilämmölle tai pykälän verran kuumemmaksi ja lisää voi. Ruskista pihvit molemmin puolin, jonka jälkeen siirrä pannu uuniin 15-20 minuutiksi.
Tarjoile pihvit herkullisen kastikkeen, kuten kantarellikastikkeen, karamellisoitujen sipulirenkaiden ja perunamuusin kera!