Tähteä viidestä
(0 arviota)
"Tykkääkkö nää rössystä?" saattaa oululainen kysyä kaupungissa vierailevalta. Maakuntaruokien helmi hyödyntää veripalttua ja sopivan rasvaista palvikylkeä tässä tuhdissa keitossa, joka saattaa jakaa mielipiteitä. Alunperin rössypottu saattoi hyvinkin olla keino valmistaa veripaltusta ja sianlihasta ruoka, josta riitti useammalle ruokailijalle, etenkin kun sen kanssa syödään perinteisesti reilu pala tuoretta ruisleipää.
Ensimmäiseksi tulee valmistaa veripalttu, jonka ohjeen löydät sivuiltamme klikkaamalla ainesosaluettelon linkkiä. Mikään ei kuitenkaan estä paistamasta esimerkiksi paksumpia verilettuja Rönkä Naudan verilettutaikinasta, jotka sitten leikataan sopiviksi paloiksi rössypottua varten.
Rönkä Naudan verilettutaikina on tehty arjen helpottajaksi, ja nyt se helpottaa myös rössypotunnälkäisiä oululaisia ja muitakin rössypotun ystäviä!
Kuori perunat ja pilko ne reiluiksi kuutioiksi. Kuutioi myös veripalttu (jonka huippuhyvän ohjeen löydät täältä) tai Rönkä Naudan verilettutaikinasta paistamasi veriletut, sekä palvikylki. Silppua sipuli reiluksi rouheeksi ja kuullota kaikkia aineksia (paltusta n. puolet) ison kattilan pohjalla voissa hetki.
Kun perunat, sipulit, palttukuutiot ja palvikylki ovat freesautuneet n. 5 minuuttia, lisää vettä niin että ainekset peittyvät. Lisää hieman suolaa, maustepippurit sekä laakerinlehdet ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä.
Kun perunat ovat pehmeitä, lisää kattilaan loput palttukuutiot sekä ruokalusikallinen siirappia. Sekoita hyvin ja anna hautua kannen alla n. 5 minuuttia matalalla lämmöllä.
Tarjoile höyryävän kuumana ohrarieskan tai tuoreen ruisleivän kera!