Tähteä viidestä
(0 arviota)
Sekoita kulhossa 4 dl jauhoja sekä mausteet. Sekoita olut joukkoon vispilällä, kunnes taikina on koostumukseltaan tasaista. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä n. 15 minuuttia ja leikkaa sillä välin sipulit.
Kuori sipulit ja leikkaa niistä n. 1,5 - 2 cm paksuja renkaita. Valikoi ensin suurimmat renkaat ja etene pienempiin niin kauan kuin taikinaa riittää.
Kuumenna öljy valurautapadassa liedellä ja tarkista lämpötila joko leipäpalalla tai lämpömittarilla. Jos leipäpala ruskistuu hiljalleen ja kelluu, lämpötila on todennäköisesti juuri sopiva. Lämpömittarilla lämmön tarkkailu on helpompaa ja tulee tavoitella tasaista 180-190°C asteen lämpötilaa.
Pyöräytä yksittäiset sipulirenkaat yli jääneessä 1 dl:ssa vehnäjauhoja. Sen jälkeen kasta sipulirengas taikinassa ja nosta se öljyyn paistumaan. Paista sipulirenkaat erissä ja nosta kypsät renkaat reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Toista sama kaikille sipulirenkaille niin kauan kuin taikinaa riittää. Muista kääntää sipulirenkaita paistamisen aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti!
Valutetut mutta vielä lämpimät sipulirenkaat kannattaa tarjoilla heti dippien kera sellaisenaan, tai pihvin, burgerin tai hodarin kaverina.