Tähteä viidestä
(0 arviota)
Smashburger on suurpiirteisen kokin ruoka ja on parhaimmillaan hiukan epäsymmetrisenä, reunoilta rapeana juustoa valuvana pihvinä. Smashburgerin etuna on laajempi paistopinta, joka syntyy rosoisesta reunasta, ohuesta pihvistä ja paremmasta maillard-efektistä paistettaessa. Hampurilaisten syntykodissa Amerikassa smashburgerit ovat nousseet valtavaksi hitiksi jo vuosia sitten, mutta Suomessa niitä valmistetaan hieman harvemmissa ravintoloissa.
Smashburger valmistetaan poikkeuksetta paistinpannulla tai paistolevyllä, sillä pihvi täytyy pystyä painamaan tukevasti kuumaa pintaa vasten, mikä luonnollisestikaan ei ole grilliritilän päälle mahdollista.
Pyörittele jauheliha isoiksi, n. 50g “lihapulliksi” ja mausta suolalla ja pippurilla suoraan pullien päälle.
Laita kaksi pullaa sellaisenaan kuumalle öljytylle pannulle. Paina pyörykkä heti paistinlastalla littanaksi, voit käyttää apuna palaa leivinpaperia joka laitetaan lastan ja pihvin väliin. Intohimoisimmilla burgerikokeilla on erityinen pihviprässi, joka muistuttaa vanhanaikaista silitysrautaa kahvoineen. Voit käyttää myös mielikuvitustasi ja löytää oman parhaan menetelmäsi pihvin prässäämiseen! Riippuen pannun kuumuudesta, paista 1-2 minuuttia, ohut pihvi kypsyy hetkessä!
Käännä toinen pihvi ja laita sen päälle haluamasi juusto. Käännä toinen pihvi juuston päälle ja paista vielä 30 sekuntia - minuutti.
Nosta pihvi hampurilaisleivälle haluamasi täytteiden kera ja nautiskele juustoa tihkuvasta rapeareunaisesta hampurilaisesta hyvässä seurassa!