Sokerihernesalaatti

Sokerihernesalaatti

Kauppalista

  • Oliiviöljyä
  • 2 dl kuskusia
  • Vettä
  • 150-200 g sokeriherneitä palkoineen
  • ½ tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 rkl tuoretta tilliä silputtuna
  • 2 rkl raastettua parmesaania
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Sokerihernesalaatti

Lämmitä 2 tl oliiviöljyä paistinpannulla matalalla lämmöllä. Lisää kuskus ja hauduta 3 minuuttia. Lisää 2,5 dl vettä ja kiehauta, jonka jälkeen laita kansi päälle ja jätä hautumaan matalalla lämmöllä 10 minuutiksi. Tarvittaessa valuta kypsä kuskus, jos neste ei ole kokonaan imeytynyt.

Keitä 1,5 l vettä isossa kattilassa ja lisää herneenpalot kiehuvaan veteen. Anna niiden kiehua 30 sekuntia, jonka jälkeen valuta herneet lävikössä ja laske niiden päälle kylmää vettä, jotta kypsyminen pysähtyy - haluat jättää herneet mukavan rouskuviksi. Leikkaa palot vinottain kahtia.

Sekoita kulhossa sitruunankuori, sitruunamehu, 1 rkl oliiviöljyä, sinappi, sokeri, suola, pippuri, valkosipuli sekä silputtu tilli voimakkaasti vispaten. Lisää kulhoon kuskus ja herneet.

Raasta pinnalle parmesaania ja tarjoile esimerkiksi Meri-Lapin Karitsan paistin kanssa.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)