Tähteä viidestä
(0 arviota)
Lämmitä 2 tl oliiviöljyä paistinpannulla matalalla lämmöllä. Lisää kuskus ja hauduta 3 minuuttia. Lisää 2,5 dl vettä ja kiehauta, jonka jälkeen laita kansi päälle ja jätä hautumaan matalalla lämmöllä 10 minuutiksi. Tarvittaessa valuta kypsä kuskus, jos neste ei ole kokonaan imeytynyt.
Keitä 1,5 l vettä isossa kattilassa ja lisää herneenpalot kiehuvaan veteen. Anna niiden kiehua 30 sekuntia, jonka jälkeen valuta herneet lävikössä ja laske niiden päälle kylmää vettä, jotta kypsyminen pysähtyy - haluat jättää herneet mukavan rouskuviksi. Leikkaa palot vinottain kahtia.
Sekoita kulhossa sitruunankuori, sitruunamehu, 1 rkl oliiviöljyä, sinappi, sokeri, suola, pippuri, valkosipuli sekä silputtu tilli voimakkaasti vispaten. Lisää kulhoon kuskus ja herneet.
Raasta pinnalle parmesaania ja tarjoile esimerkiksi Meri-Lapin Karitsan paistin kanssa.