Keitinliemi:
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Sekoita ensin jauhot, sokeri, hiiva ja suola keskenään. Lisää kädenlämpöinen maito ja vaivaa taikina tasaiseksi. Peitä keittiöpyyhkeellä ja anna kohota n. tunnin ajan. Vaivaa tämän jälkeen taikinasta vielä ylimääräiset ilmakuplat pois ja jaa se 10-12 osaan. Pyörittele taikinasta pitkiä tankoja, jotka sitten kiepautat perinteiseen pretzelin muotoon.
Keitä kattilassa 1,5 litraa vettä ja lisää ruokasooda. Anna kiehua n. 10 minuuttia, jonka jälkeen voit laittaa kattilaan 1-2 suolarinkeliä kerrallaan. Pidä rinkeleitä vedessä n. 30 sekuntia, painellen niitä varovasti reikäkauhalla ajoittain veden alle. Nosta ne sitten kattilasta reikäkauhan avulla talouspaperiarkin päälle valumaan.
Lämmitä uuni 175°C asteeseen ja asettele keitetyt rinkilät leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle karkeaa suolaa (tai vaikkapa seesaminsiemeniä). Paista uunissa 25-30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Valmista näin kaikki loput rinkilät.
Pretzel sopii loistavasti liharuokien rinnalle, eväsretkille, illanistujaisiin tai ihan vain oluen kanssa nautittavaksi. Prost!
VINKKI: valmista suolarinkeleiden kanssa Obatzdaa, joka on täydellinen "dippi" Oktoberfest-henkisiin illanistujaisiin!