Tähteä viidestä
(0 arviota)
Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja koverra ne ontoiksi ruokalusikan avulla. Esilämmitä samalla uuni 250°C asteeseen. Aseta koverretut kesäkurpitsat uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin.
Valuta juuri kovertamasi kesäkurpitsan hedelmäliha siivilässä. Nesteet irtoavat hyvin, kun ripottelet hedelmälihan päälle hieman suolaa ja painelet massaa käsin tai lusikalla. Pilko hedelmäliha lopuksi hienoksi ja siirrä kulhoon. Lisää joukkoon kananmuna, pankojauhot, parmesaani, murskattu valkosipulinkynsi, pilkotut kirsikkatomaatit, sitruunankuori, timjami, pinjansiemenet sekä ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin.
Voitele puolitetut kesäkurpitsat oliiviöljyllä joko käsin tai pullasudin avulla. Lisää täyte ja paista uunissa 15-20 minuutin ajan kunnes täyte on pinnalta kauniin ruskistunut ja rapea.
Tarjoile peston kera.