Tähteä viidestä
(0 arviota)
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori myös perunat ja porkkanat ja tee niistä n. 2x2 cm kuutioita. Pilko myös selleri, mutta hieman pienemmäksi kuin juurekset. Kuutioi lopuksi karitsan paisti reiluiksi suupaloiksi.
Kuumenna valurautapadassa hieman öljyä ja ruskista karitsan paistikuutiot pienissä erissä, kunnes kaikki ovat ruskistuneet kauniisti. Nosta lihapalat sivuun ja lorauta vielä tilkka öljyä pataan. Kuullota sipuli, porkkanat ja selleri, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää pataan lopuksi valkosipuli ja timjami. Anna kypsyä hiljalleen n. 5 minuutin ajan ja lisää lopuksi vehnäjauhot. Sekoittele hyvin, jotta jauhot tarttuvat vihanneksiin tasaisesti ja alkavat ruskistua hieman. Kaada pataan punaviini ja kiehauta, jotta alkoholi haihtuu ja neste redusoituu.
Laita lihapalat takaisin pataan ja kaada perään tumma olut (stout on runsaamman makuista kuin esimerkiksi tumma lager, mutta valitse olut makusi mukaan). Jos lihat ja juurekset eivät peity kokonaan, lisää tässä vaiheessa lihalientä kunnes kaikki ainekset peittyvät nesteeseen.
Peitä pata kannella, laske lämpöä niin että pata kuplii hitaasti ja kypsennä 1,5 - 2 tuntia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää tässä vaiheessa perunakuutiot ja jatka kypsentämistä 30-45 minuutin ajan tai kunnes perunat ovat pehmeitä ja liemi on paksuuntunut.
Tarjoile perunamuusin (kyllä, vaikka padassa onkin perunaa) ja hapanleivän kera!
VINKKI: voit halutessasi lisätä lihan ruskistusvaiheeseen suikaloituja sian kylkisiivuja, mutta ne saattavat peittää karitsan makua hieman.