Tähteä viidestä
(0 arviota)
Valmista burgeripihvit itse Rönkä Karitsa-nautajauhelihasta ja mausta suolalla, mustapippurilla, oreganolla sekä ripauksella valkopippuria. Muotoile karitsa-nauta jauhelihasta 4 reilua pihviä ja ruskista ne n. 1½-2 minuuttia per puoli.
Jos valitsemasi vuohenjuusto on ns. kittijuusto, jossa on selkeä kuori, ruskista myös vuohenjuustokiekot öljyssä korkealla lämmöllä niin, että pinta rapeutuu ja muuttuu kullanruskeaksi ennen kuin juusto alkaa sulaa. Pehmeämpien vuohenjuustojen kanssa näin ei kannata tehdä, sillä juusto vain sulaa.
Paahda hampurilaissämpylät uunissa tai leivänpaahtimessa kevyesti. Levitä pohjalle vahvaa sinappia ja asettele päälle raikasta jääsalaattia. Laita salaatin päälle pikkelöityä punasipulia, jonka päälle nostat kuumat pihvit. Asettele pihvin päälle vuohenjuusto ja kruunaa se paholaisenhillolla. Laita päällimmäiseksi reilusti rucolaa, levitä sämpylän kanteen majoneesia ja paina kansi burgerin päälle.
Näiden kanssa sopivat täydellisesti valkosipulilla ja persiljalla maustetut rapeat lohkoperunat!