Karitsan lämminsavupaisti lämpimällä fetasalaatilla

Karitsan lämminsavupaisti lämpimällä fetasalaatilla

Kauppalista

  • n. 200 g Rönkä Karitsan lämminsavupaistia
  • 1 iso bataatti
  • n. 3 dl lihalientä
  • 1 dl kvinoaa
  • 200 g fetajuustoa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Savupaprikamaustetta
  • Tammenlehväsalaattia ja rucolaa

Kastike

  • ½ dl sitruunamehua
  • ½ sitruunan kuori raastettuna
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 2 tl hunajaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • Suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Karitsan lämminsavupaisti lämpimällä fetasalaatilla

Valmista ensimmäiseksi kastike: laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes kastike on tasaisen sakeaa. Kaada kannuun tai tarjoiluastiaan ja jätä kastike jääkaappiin maustumaan.

Pese, kuori ja leikkaa bataatti tikuiksi. Siirrä bataattitikut kulhoon ja mausta ne oliiviöljyllä, savupaprikamausteella ja suolalla. Levittele tikut uunipellille ja paahda uunissa 225°C asteessa kiertoilmatoiminnolla n. 10 minuuttia. Käännä bataattitikut ympäri ja paahda vielä 10 minuuttia.

Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan lihaliemessä. Anna kvinoan ja bataattien jäähtyä hieman sillä välin kun valmistat loput salaatista.

Leikkaa karitsan lämminsavupaistista ohuita suikaleita. Huuhtele salaatit ja valuta ne lävikössä. Nosta salaatit kulhoon, murenna niiden päälle fetajuustoa ja ripottele karitsan lämminsavupaistia salaatin joukkoon. Lisää vielä kvinoa ja bataattitikut ja kääntele salaatti sekaisin varovasti.

Tarjoile heti valmistamasi sitruunakastikkeen kera!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)