Tähteä viidestä
(0 arviota)
Sulata karitsan paahtopaistia hitaasti jääkaapissa n. vuorokauden ajan. Poista liha pakkauksesta ja kuivaa karitsan paistin pinta.
Sekoita kaikki mausteet oliiviöljyä lukuunottamatta. Hiero mausteet karitsan paistin pintaan ja nosta liha muovipussiin. Anna mausteiden imeytyä paistiin jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai jopa yön yli.
Nosta karitsan paahtopaisti huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen kypsentämistä. Esilämmitä uuni 225°C asteeseen ja aseta paisti paistovuokaan ritilän päälle (mikäli sinulla sellainen on). Voit kypsentää paistin myös suoraan vuoassa ilman ritilää. Hiero paahtopaistin pintaan vielä oliiviöljyä ja paahda sen jälkeen paistia uunissa n. 10-15 minuuttia.
Nosta karitsan paahtopaisti uunista, työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan, laske uunin lämpöä nyt n. 160°C asteeseen ja jatka paahtopaistin kypsentämistä, kunnes sisälämpö on tavoittanut halutun kypsyysasteen. Kun tavoite on saavutettu, nosta karitsan paahtopaisti uunista ja aseta se leikkuulaudalle lepäämään n. 10-15 minuutiksi ennen leikkaamista. 57°C asteen sisälämpö on meidän mielestämme hyvä, sillä liha jatkaa vielä hetken kypsymistä kun se asetetaan lepäämään ennen leikkaamista, ja se on vielä kauniin pinkkiä sekä mehukasta sisältä.
Karitsan paahtopaistin kaveriksi sopivat loistavasti paahdetut perunat, halloumisalaatti sekä minttukastike!