Jauhelihapihvit:
Jogurttikastike:
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Sulata Meri-Lapin Karitsan jauheliha ja siirrä se pakkauksista kulhoon. Lisää karitsan jauhelihan joukkoon suolaa, mustapippuria, jauhettu korianteri, oregano, kaneli, kevätsipulisilppu, tuore korianteri, tuore minttu sekä valkosipuli. Vaivaa ainekset sekaisin käsin ja peitä kulho lopuksi tuorekelmulla ja siirrä se jääkaappiin maustumaan n. tunniksi (tai yön yli).
Valmista seuraavaksi kastike: sekoita keskenään tahini, sitruunamehu, murskattu valkosipuli sekä cayennepippuri. Sekoittele kunnes seos on tasaista. Sekoita joukkoon jogurtti ja mausta lopuksi suolalla makusi mukaan. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Kun jauhelihamassa on maustunut, nosta se huoneenlämpöön n. puoleksi tunniksi. Siivuta sipuli renkaiksi ja ruskista ne paistinpannulla oliiviöljyssä keskilämmöllä. Nosta ruskistetut sipulirenkaat sivuun ja lorauta pannulle hieman lisää öljyä.
Muotoile karitsan jauhelihamassasta 6-8 jauhelihapihviä kostutetuin käsin ja paista pihvit pannulla korkealla keskilämmöllä n. 5-6 minuutin ajan per puoli. Karitsan jauhelihapihvit ovat erinomaisia punertavina, joten varo kypsentämästä pihvejä liikaa. Nosta valmiit pihvit folion sisään siksi aikaa kun paistat loput pihvit.
Voit paistaa jauhelihapihvit myös uunissa! Muotoile pihvit uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225°C asteessa n. 20 minuutin ajan tai kunnes kauniin ruskeita. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi pihvi ennen kuin asetat ne tarjolle.
Tarjoile karitsan jauhelihapihvit jogurttikastikkeen, paahdettujen sipulirenkaiden sekä pitaleivän kera!