Karitsapyörykät grillissä

Karitsapyörykät grillissä

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Meri-Lapin Karitsan jauheliha
  • ½ pieni punasipuli
  • 1 tl Ras el hanout -mausteseosta
  • 1 tl harissatahnaa (halutessasi)
  • 2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
  • 3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • 2 tl suolaa
  • Grillivartaita

Lisäksi:

  • 1 pkt kirsikkatomaatteja
  • 2 paprikaa
  • 2 sipulia lohkoina
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Tuoretta minttua
  • Tuoretta korianteria
  • Tsatsiki
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Karitsapyörykät grillissä

Meri-Lapin Karitsan jauheliha on melko vähärasvaista, mutta erittäin lempeän makuista. Löydät sen kauppasi pakasteosastolta, joten muista sulattaa jauheliha jääkaapissa hitaasti ennen ruoan valmistusta.

Grillattujen karitsapyöryköiden lisäksi maistuu raikas tsatsiki ja kesäiset grillatut kasvikset, jotka valmistuvat niin ikään vartaissa samalla lämmöllä kuin lihapyörykätkin. Suosittelemme käyttämään litteitä vartaita, sillä pyörykät saattavat tipahtaa herkemmin pyöreistä puuvartaista niiden kypsyessä. Puiset vartaat kannattaa aina liottaa kylmässä vedessä ennen grillaamista, jotta ne eivät pala niin herkästi. Paljon grillaavan on viisasta hankkia itselleen metalliset vartaat, jotka on kätevä pestä tiskikoneessa.

Valmistusohje:

Liota grillivartaita kylmässä vedessä vähintään 15 minuuttia kylmässä vedessä. Valmista myös tsatsiki etukäteen ja jätä se jääkaappiin maustumaan. Löydät tsatsikin reseptin klikkaamalla sitä ainesosaluettelossa.

Sekoita Meri-Lapin Karitsan jauhelihan joukkoon erittäin hyvin hienonnettu punasipuli, harissa, ras el hanout, suola sekä yrtit. Muotoile massasta n. 3 cm halkaisijaltaan olevia lihapyöryköitä. Pujottele pyörykät vartaisiin jättämällä niiden väliin hieman tilaa, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

Pilko paprikat isoiksi, n. 4x4 cm paloiksi ja leikkaa sipuli reiluiksi lohkoiksi. Laita huuhdellut ja kuivatut kirsikkatomaatit, paprikapalat sekä sipulilohkot kulhoon, lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita, jotta öljy ja mausteet tarttuvat kaikkiin kasviksiin. Pujota myös kasvikset omiin vartaisiinsa.

Kuumenna grilli n. 175-200°C asteeseen ja grillaa karitsapyörykkävartaita suoralla lämmöllä n. 10 minuuttia tasaisin väliajoin käännellen, kunnes karitsapyörykät ovat ruskistuneet kauttaaltaan.

Kasvisvartaat ovat kypsiä, kun sipuli alkaa hieman pehmetä, kirsikkatomaatit halkeilla ja paprika saa paahteista pintaa.

Tarjoile karitsapyörykät ja grillatut kasvikset kulhossa tai vadissa, johon irrottelet kaikki grillistä tulevat herkut vartaistaan. Kaada päälle tsatsikia (tai tarjoile se erikseen) ja koristele tuoreilla yrteillä.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)