Tähteä viidestä
(0 arviota)
Tortilloiden riemu on siinä kaikessa vapaudessa, mitä ne ruokailijoille ja kokeille antavat. Eri puolilla Etelä-Amerikkaa on vallalla erilaiset variaatiot tortilloista, joista jokainen on enemmän tai vähemmän klassikko. Yhdessä kaupungissa vannotaan porsaanlihaan nimeen, toisten mielestä ainoa oikea liha on karitsa. Oli miten oli, kukin liha kaipaa omanlaisensa mausteet päästäkseen kunnolla oikeuksiinsa tortillan äärimmäisen monipuolisessa kokoelmassa raikkaita, mausteisia ja täyteläisiä makuja.
Valmista ensin kastike maustumaan. Kastikkeen ohjeen löydät täältä. Voit valmistaa valkosipuli-yrttikastikkeen mielellään jo edellisenä päivänä, sillä rauhallinen maustuminen jääkaapissa on ainoastaan hyväksi sille.
Sulata Rönkä Meri-Lapin Karitsan jauhelihaa jääkaapissa vähintään 24 tuntia. Hidas sulatus on lihalle parempi vaihtoehto kuin nopea, lämpimässä vesihauteessa tehty sulatus. Ota jauheliha myöhemmin huoneenlämpöön n. 30 minuuttia ennen kypsentämistä, jotta kylmä jauheliha ei menettäisi kaikkia nesteitään ruskistuksen aikana.
Paista Meri-Lapin Karitsan jauheliha kuumalla paistinpannulla öljyssä ja mausta se suolalla, pippurilla ja yrteillä. Nopeus on valttia ja varsin kuuma pannu auttaa saamaan jauhelihaan hyvän paistopinnan, eivätkä nesteet haihdu. Tärkeintä on muistaa sekoitella jauhelihaseosta ruskistuksen aikana, jotta se ei pala pohjaan.
Pilko kasvikset ja aseta tarjolle kaikki omissa kulhoissaan, jotta kukin voi täyttää tortillansa haluamallaan tavalla. Jos punasipuli on erityisen voimakas yksilö, voit huuhdella sipulisuikaleet kylmässä vedessä ja valuttaa ne hyvin ennen tarjoilua, mikä vähentää sipulin kitkeryyttä hieman.