Tähteä viidestä
(0 arviota)
Karitsanliha on ehkä vähemmän yleinen lihavalinta wokkeihin, mutta ei ennenkuulumaton. Eri puolilla Aasiaa käytetään lihaa varsin vaihtelevasti, sillä maanosa on todella laaja ja viljelysmaista ja resursseista riippuen (sekä tietysti paikallisista kulttuureista) pääraaka-aineena on kana, porsas, nauta, karitsa tai kala.
Erityisen mehukkaita ja pinnaltaan kauniisti ruskistuneita lihasuikaleita saat pyörittelemällä ne ensin mauste- ja valkuaisseoksessa, jolloin rakenne on ravintoloista tuttu ja niin upean täyteläinen!
Suikaloi kasvikset ja sulata liha. Meri-Lapin Karitsan paistikäristys kannattaa sulattaa hiljalleen jääkaapissa yön yli, jotta se sulaisi sopivan hillitysti parhaan rakenteen ja lopputuloksen takaamiseksi. Nopea sulatus lämpimässä vesihauteessa ei ole suositeltavaa, mutta hätätilanteissa sekin on tietysti vaihtoehto.
Sekoita valkuainen, maissijauhot, suola ja viisimauste, kääntele lihasuikaleet seoksessa. Kuumenna öljy wokissa ja kypsennä lihat muutamassa erässä n. 5 minuuttia/erä rapeahkoiksi. Lisää sipuli ja paprikat lihan seuraksi wokkiin ja paista sekoittaen 5–6 min tai kunnes ne alkavat pehmetä.
Lisää hoisin-kastike ja sitruunamehu ja lämmitä varovasti. Sekoita lopuksi halutessasi seesamiöljy joukkoon. Tarjoile heti speltin, riisin tai nuudelien kera.