Kreikkalainen karitsapaisti

Kreikkalainen karitsapaisti

Kauppalista

  • n. 2,5 kg Rönkä Karitsanviulu
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku tuoretta oreganoa
  • 1 sitruuna
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • n. 1 kg pieniä perunoita (mielellään uusia perunoita)
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1-2 dl kivettömiä kalamata-oliiveja
  • Suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Kreikkalainen karitsapaisti

Esilämmitä uuni 240°C asteeseen. Murskaa morttelissa valkosipulinkynnet, raastettu sitruunankuori, n. 1 tl suolaa sekä puolet tuoreesta oreganosta. Lisää sitten joukkoon sitruunan mehu sekä pieni loraus oliiviöljyä, jotta saat aikaiseksi notkeahkon tahnan.

Poista karitsan viulu pakkauksesta ja kuivaa lihan pinta. Pistele karitsan viuluun veitsen kärjellä reikiä ja hiero tahnaa lihan pintaan niin, että sitä menee erityisesti tekemiisi reikiin. Jätä hieman tahnaa seuraavaa vaihetta varten.

Huuhtele ja kuivaa perunat ja levitä ne isoon uunivuokaan. Jos perunat ovat isoja, puolita ne. Kaada perunoiden päälle oliiviöljyä, loput tekemästäsi yrttitahnasta ja ripottele joukkoon suolaa. Sekoita hyvin ja nosta karitsan viulu perunoiden päälle.

Laita vuoka uuniin ja paahda n. 20 minuutin ajan, jonka jälkeen laske lämpötilaa 180°C asteeseen. Jatka kypsentämistä vielä 1½ tunnin ajan. Kannattaa valella karitsan viulua pari kertaa paistamisen aikana uunivuoan pohjalle valuvilla nesteillä.

Tarkista lihan kypsyys ja kun se on sopiva, nosta liha vetäytymään. Silppua loput oreganosta perunoiden joukkoon ja kaada mukaan tomaattimurska sekä oliivit. Sekoita. Kypsennä perunoita uunissa vielä muutaman minuutin ajan, kunnes liemi kuplii hieman.

Tarjoile raikkaan salaatin ja tuoreen leivän kera!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)