Aioli:
Karitsapihvit:
Lisukkeet:
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Sekoita keltuainen ja sinappi vispilällä ja lisää hiljalleen oliiviöljyä ohueana nauhana samalla sekoittaen, kunnes aioli on tasaista ja riittävän paksua. Lisää loput ainesosat, sekoita ja laita kelmulla peitettynä jääkaappiin maustumaan. Voit tehdä aiolin myös edellisenä päivänä.
Sekoita kulhossa karitsan jauheliha, hienoksi silputtu pekoni ja mausteet. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.
Ota pihvitaikina huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Lämmitä grilli tai valurautapannu riittävän kuumaksi ja muotoile taikinasta 4 isoa pihviä. Paista pihvejä, kunnes ne ovat pinnastaan kauniin ruskeat ja sisältä medium, eli n. 2 minuuttia per puoli. Voit halutessasi paistaa pihvit myös kypsiksi, mutta älä paista liian pitkään, etteivät pihvit kuivu!
Kokoa hampurilaiset levittämällä sämpylälle runsaasti aiolia, jonka päälle asettelet lämpimät karitsanlihapihvit, tomaattisiivut, mozzarellasiivut ja rucolaa. Burgereiden kaveriksi sopivat hyvin itsetehdyt tikkuperunat!
VINKKI! Burgerit pysyvät paremmin koossa, jos työnnät sämpylän kannen läpi cocktail-tikun. Paremmat burgerit syntyvät itsetehdyistä sämpylöistä, joiden reseptin löydät täältä.