Tähteä viidestä
(0 arviota)
Meri-Lapin Karitsa on lähellä tuotettua, puhdasta ja laadukasta lihaa, josta valmistat niin juhlaherkut kuin arkisemmatkin ruoat hieman erilaisella twistillä. Karitsanliha on omintakeisen makuista, mietoa ja melko vähärasvaista, joten se sopii erinomaisesti myös terveellistä ruokavaliota tavoittelevan raaka-ainevalikoimaan.
Perinteinen lihamureke saa mukavaa vaihtelua, kun käytät siihen naudan jauhelihan sijasta Meri-Lapin Karitsan jauhelihaa. Tämä perusresepti sisältää tavanomaisimmat mausteet, mutta reseptin lopusta löydät meidän vinkkimme mausteseoksiin, joilla saat lihamurekkeeseen juuri karitsanlihalle sopivan makuyhdistelmän!
Lihamureke maistuu erinomaiselta perunamuusin kera, mutta voit myös valmistaa sen kaveriksi ruskeakastikkeen ja vaikkapa kermaperunat. Kreikkalaisesta keittiöstä opittu lisuke on karitsalle upeasti sopiva fetajuustolla höystetty salaatti, jonka kastikkeena toimii laadukas oliiviöljy. Myös tsatsiki on raikas ja perinteikäs lisuke karitsanliharuoille!
Kuullota ja jäähdytä hienonnettu sipuli. Turvota korppujauhot tai perunahiutaleet vedessä.
Sekoita jauheliha, sipuli, mausteet ja korppujauho/perunahiutaleet keskenään isossa kulhossa. Paista murekemassasta pieni koepihvi ja testaa sen maku ja mehevyys.
Muotoile murekemassasta isoja pihvejä tai murekepötkö, jonka voit paistaa pannulla tai uunissa.
Vinkki! voit maustaa mureketaikinaa myös seuraavilla sekoituksilla: