Juustokastike
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Valmista Meri-Lapin Karitsan jauhelihakastike (ohjeen löydät täältä). Tarvitset sitä noin litran verran. Esilämmitä myös uuni 175°C asteeseen.
Valmista juustokastike: sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Hauduta kastiketta n. 10 minuuttia ja lisää mausteet sekä juustoraaste.
Voitele uunivuoka ja kaada jauhelihakastiketta sen pohjalle. Lado sen jälkeen lasagnelevyjä, juustokastiketta ja jauhelihakastiketta vuoron perään vuokaan kunnes vuoka on täynnä. Päällimmäiseksi tulee juustokastiketta ja jos haluat, voit vielä kuorruttaa sen juustoraasteella.
Paista lasagnea uunissa n. 45 minuuttia ja kokeile sen jälkeen kypsyys. Nosta lasagne uunista ja anna sen vetäytyä n. 10 minuuttia.