Tähteä viidestä
(0 arviota)
Kuivaa karitsan paistin pinta ja hienonna valkosipuli sekä rosmariini. Sivele paistin pintaan kevyesti oliiviöljyä ja hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria. Painele lopuksi paistin pinnalle tasaisesti rosmariini sekä valkosipuli ja siirrä paisti vakuumipussiin tai uudelleen suljettavaan pussiin ja poista ilma pussista joko vakuumikoneella tai upottamalla pussi lähes pussin suuta myöten veteen.
Aseta sous vide -laitteen lämpötilaksi 55°C (tai 131°F) ja odota että vesihaude lämpenee tavoitelämpötilaan. Upota vakumoitu paisti veteen ja aseta kypsennysajaksi vähintään 10, enintään 12 tuntia (esimerkiksi yön yli). Laita astian päälle kansi tai tuorekelmu, jotta vettä pääsee haihtumaan mahdollisimman vähän. Lisää tarvittaessa vettä kypsennyksen aikana.
Kun karitsan paisti on kypsynyt, valuta lihasta irronnut neste siivilän läpi erilliseen astiaan. Aseta uunin grillivastus 200°C asteeseen.
Sulata voi paistokasarissa hieman keskilämpöä korkeammalla lämpötilalla, lisää silputtu sipuli ja kuullota parin minuutin ajan. Sekoita joukkoon jauhot jatkuvasti sekoittaen, kunnes jauhot alkavat aavistuksen tummua kullanruskeiksi. Kaada joukkoon lihan paistonesteet sekä lihalientä ohuena nauhana jatkuvasti sekoittaen. Anna kuplia, kunnes kastike alkaa paksuuntua ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Taputtele lihan pinta kuivaksi, siirrä paisti uunivuokaan ja kypsennä n. 5 minuutin ajan, tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
Ota paisti uunista, anna levätä leikkuulaudalla n. 5 minuuttia ja siivuta se ohuiksi siivuiksi. Tarjoile kastikkeen sekä perunamuusin tai paistettujen lohkoperunoiden kera.