Tähteä viidestä
(0 arviota)
Jos käytössäsi on yleiskone, laita jauhelihat sekoittumaan koneeseen hitailla kierroksilla, kunnes massa on tasaista. Voit tehdä saman myös käsin. Sekoita mausteet keskenään, jonka jälkeen vaivaa ne massan sekaan.
Lämmitä uuni 150°C asteeseen ylä- ja alalämmöllä. Ota alumiinifoliosta pari reilun kokoista arkkia ja muotoile lihamassasta sopivan kokoinen, tiivis pötkylä folion päälle. Kääri pari kerrosta foliota tiukasti lihan ympärille, aseta se uuniin ritilän päälle ja laita ritilän alapuolelle uunipelti, jossa on hieman vettä, jotta lihasta mahdollisesti irtoava rasva valuu siihen.
Työnnä paistomittari lihan keskelle ja seuraa sitä n. puolen tunnin välein. Kebab on valmista, kun lihan sisälämpö on 80°C astetta. Tässä kestää yleensä 1½-2 tuntia uunista ja kebab-pötkön paksuudesta riippuen.
Nosta liha pois uunista, anna jäähtyä paketissa ja avaa n. puolen tunnin kuluttua. Siivuta liha mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi fileerausveitsellä. Voit vielä käyttää ohuet lastut paistinpannulla saadaksesi niihin saman rapean paistopinnan kuin mihin olet tottunut ravintoloissakin!
Nauti kebab ranskalaisilla, pitaleivän välissä tai lahtelaisittain pahvimukista!