400 g Rönkä Meri-Lapin Karitsan jauheliha
4 munakoisoa
2 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli
1 tl paprikajauhetta
2 tl Ras el hanout -mausteseosta
50 g sultanoita (tai rusinoita)
50 g pinjansiemeniä
Suolaa
Nippu persiljaa hienonnettuna
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Nämä herkulliset munakoisot voit valmistaa niin grillissä kuin uunissakin! Meri-Lapin Karitsan jauhelihasta saat juuri oikeanlaisen makuyhdistelmän täyteläisen munakoison sekä miellyttävän monipuolisen Ras el hanout -mausteseoksen kanssa. Kyseistä maustetta saa nykyään kaupasta jo valmiina, mutta sen voi hyvin sekoitella myös itse.
Jos valmistat munakoisot grillissä, paistoajat voivat vaihdella grillin lämmön ja munakoisojen koon mukaan, joten aistinvarainen kypsennys on suositeltavaa. Älä silti huoli, kerromme selkeästi oikeat vaiheet ja miten tunnistat sopivan kypsyysasteen!
Esilämmitä uuni tai grilli n. 180°C asteeseen. Halkaise pestyt munakoisot ja leikkaa hedelmälihaan syvät viillot terävällä veitsellä siten, että viillot muodostavat salmiakkikuvion. Varo puhkaisemasta munakoisojen kuorta. Ripottele pinnalle suolaa ja anna munakoisojen "hikoilla" n. kymmenen minuutin ajan. Pyyhkäise sitten pinnalle kertynyt neste talouspaperilla ja hiero pintaan hieman oliiviöljyä.
Kypsennä munakoisoja uunipellillä tai grillissä epäsuoralla lämmöllä n. 40-50 minuuttia foliolla peitettynä.
Munakoisojen kypsyessä, valmista karitsatäyte. Hienonna punasipuli valmiiksi ja ruskista Meri-Lapin Karitsan jauheliha paistinpannulla korkealla lämmöllä lähes kypsäksi, jonka jälkeen lisää joukkoon myös hienonnettu punasipuli. Mausta Ras el hanout -seoksella, paprikajauheella ja suolalla, kypsennä muutaman minuutin ajan.
Lisää lopuksi sultanat (tai rusinat), pinjansiemenet sekä persiljasilppu, sekoita hyvin ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai Ras el hanoutia.
Nosta munakoisot uunista tai grillistä ja kaavi pehmeä hedelmäliha varovasti kuorestaan. Sekoita hedelmäliha karitsatäytteeseen ja lusikoi täyte takaisin munakoisojen kuoriin.
Kypsennä nyt täytettyjä munakoisoja vielä 5-10 minuutin ajan uunissa tai grillin epäsuoralla lämmöllä, kunnes ne ovat höyryävän kuumia.
Tarjoile tabboulehin tai lohkoperunoiden, tai molempien kera!