Tähteä viidestä
(0 arviota)
Pistele karitsan viuluun kapeakärkisellä veitsellä reikiä ja täytä reiät yrttiseoksessa pyöritellyillä valkosipulinkynsillä. Hiero loput yrttimausteet, suola ja pippuri paistin pintaan. Anna maustua jääkaapissa kelmulla peitettynä mieluiten yön yli. Nosta karitsanliha huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista.
Kuumenna uuni 230°C asteeseen. Laita paisti uuniin, työnnä sen paksuimpaan kohtaan paistomittari ja anna pinnan ruskistua n. 20 minuuttia. Laske sitten uunin lämpö 120-100°C asteeseen ja jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä.
Voit halutessasi valella karitsan viulua kypsymisen aikana lihaliemellä tai vahvalla, sokerilla maustetulla kahvilla.
Liha on valmista kun sen sisälämpötila on 65°C (sisältä punertava) ja läpikypsä 75°C asteessa. Anna karitsan viulun vetäytyä hetki folioon käärittynä ennen leikkaamista.
Tarjoa lisukkeena paistinliemestä valmistettua kastiketta, uunissa paahdettuja vihanneksia sekä Lapin Puikulaperunoita, tai vaikka tätä herkullista minttukastiketta!