Shish kebab

Shish kebab

Kauppalista

  • n. 1 kg Rönkä Karitsan entrecotea TAI Meri-Lapin Karitsan paistia
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 2-3 tl suolaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Shish kebab

Kuivaa karitsanlihan pinta ja leikkaa lihat n. 3x3 cm kuutioiksi.

Sekoita muut ainekset riittävän suuressa kulhossa ja lisää joukkoon karitsanlihakuutiot. Sekoittele, kunnes marinadi on sekoittunut tasaisesti. Siirrä kulho peitettynä jääkaappiin tai laita lihat marinadeineen lujaan muovipussiin, jolloin sekoittelu marinoinnin aikana on helpompaa. Anna marinoitua vähintään 3 tuntia, enintään vuorokauden ajan.

Kun lihat ovat marinoituneet, nosta ne hetkeksi huoneenlämpöön. Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä kylmässä vedessä n. 15 minuuttia. Kuumenna samalla grilli valmiiksi korkealle lämmölle.

Pujota lihapalat vartaisiin (halutessasi voit laittaa lihojen väliin isoja paprikan ja punasipulin paloja) ja grillaa kuumalla ritilällä suoralla lämmöllä 2-3 minuuttia per puoli ilman kantta. Käännä vartaita tasaisin väliajoin, jotta lihat eivät pääse palamaan.

Kun vartaat ovat kypsyneet kauttaaltaan, ota yksi karitsanlihakuutio vartaasta ja maista, oletko saavuttanut mieleisesi kypsyyden.

Tarjoile kuumina suoraan grillistä lime- tai sitruunalohkojen kanssa!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)