LIHAPYÖRYKÄT
ARRABBIATA-KASTIKE
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Laita uuni lämpenemään 200°C asteeseen ja laita rusinat n. 10 minuutiksi balsamiviinietikkaan likoamaan. Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja silppua persiljat. Laita ne kulhoon jauhelihan kanssa. Lisää pinjansiemenet, leivänmurut, oregano ja rusinat liemineen, ja raasta puolet parmesaanista sekä sitruunankuori joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita hyvin.
Muotoile taikinasta n. 20 lihapullaa, lämmitä paistinpannu kuumaksi, lisää pannulle oliiviöljyä ja ruskista lihapullat nopeasti. Nosta lihapullat sivuun.
Kastiketta varten hienonna sipuli, valkosipuli, anjovis ja tuore chili. Lämmitä paistinpannu keskilämmölle, lisää oliiviöljyä ja kuullota kasvikset. Lisää murskattu, kuivattu chili ja jatka kuullottamista. Lisää pannulle tomaattimurska ja kaneli. Keitä kokoon n. 30 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada sen jälkeen loraus punaviinietikkaa ja lisää 3/4 basilikan lehdistä kokonaisina, sekä sokeria.
Kaada kastike uunivuokaan, asettele sen päälle lihapullat, revitty mozzarella, loput raastetusta parmesaanista sekä basilikaa ja paista vuokaa uunissa 10-15 minuuttia.
Tarjoile keitetyn spagetin kanssa.