Tähteä viidestä
(0 arviota)
Karitsan viulu kuuluu monen pääsiäiseen yhtä tiiviisti kuin mämmi ja suklaamunat. Luullinen karitsan viulu on pehmeän makuista lihaa, joka voidaan nauttia mediumin punertavana tai vaikkapa ylikypsänä, jolloin siitä tulee suorastaan suussa sulavan mureaa. Karitsan viulun valmistamista ei kannata pelätä, sillä se on tavattoman yksinkertaista ja uuni hoitaa työn puolestasi. Sinun täytyy vain maustaa viulun pinta, lisätä hieman muita aromia lisääviä ainesosia sekä valmistaa lisukkeet sillä välin kun herkullinen karitsapaisti kypsyy hiljalleen.
Voit myös hyödyntää karitsan viulun tähteet monissa resepteissä joita löydät sivuiltamme! Kokeile vaikkapa tortillatäytteinä, pastakastikkeen joukossa tai salaatin proteiinina.
Lämmitä uuni 175°C asteeseen. Halkaise valkosipuli kuorimatta sitä ja heitä puolikkaat isoon uunivuokaan. Leikkaa sipuli isoiksi lohkoiksi ja laita nekin vuokaan rosmariinin kera.
Poista liha pakkauksesta ja kuivaa karitsan viulun pinta. Laita karitsan viulu vuokaan sipuleiden päälle ja hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria. Käännä liha ympäri ja hiero toisellekin puolelle suola sekä pippuri, valuta päälle oliiviöljyä ja kaada lihaliemi vuokaan viulun ympärille. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin 3 tunniksi.
3 tunnin kuluttua ota vuoka uunista ja tarkista karitsanlihan kypsyys. Jos liha ei irtoa pelkällä haarukalla, peitä uudelleen foliolla ja kypsennä vielä puoli tuntia. Kun liha on mureaa, ota folio pois ja kypsennä vielä 45 minuuttia ilman foliota. Ota vuoka uunista, lusikoi paistolientä lihan päälle ja nosta liha sen jälkeen esim. uunipellille vetäytymään ja valmista sillä välin kastike.
Kuori rasva liemen pinnalta lusikalla ja kaada liemi sipuleineen kasariin, kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää hieman vettä, jos liemi tuntuu liian paksulta. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Siivilöi kastike lopuksi erilliseen astiaan ja tarjoile murean lihan sekä lisukkeiden, kuten kermaperunoiden ja minttukastikkeen kanssa.
Jos haluat valmistaa samanhenkisen Meri-Lapin Karitsan viulun punertavana ylikypsän sijaan, seuraa tätä reseptiä.